Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


vriendschap, verraad, vergeving, stadsproject 150 jaar Mattheus Passion Rotterdam


Johann Sebastian Bach  - Mattheus Passion , BWV 248 , Oratorium


Uitvoerenden: credits
Toonkunst Rotterdam | 200 Rotterdamse schoolkinderen | Collegium Delft | Maria van Nieukerken dirigent
Maarten Koningsberger Christus | Johannette Zomer sopraan | Gerben Houba Evangelist | Joris Derder bariton | Elsbeth Gerritsen alt
 
Concertorganisatie: Philharmonisch koor Toonkunst Rotterdam  
Prijs: variërend van € 10,00 tot € 45,00
50 JAAR MATTHÄUS-TRADITIE


We zijn er trots op dat Toonkunst Rotterdam op 22 april 1870 de eerste Matthäus Passion in Nederland uitvoerde. Om dit jubileum echt samen met jou te vieren, start het koor een omvangrijk stadsproject in Rotterdam en presenteren we de allereerste live-uitvoering in Almere.
MAAK HET MEE!
In de hele maand maart 2020 sluiten mensen zich aan voor twee grootse uitvoeringen van Bachs meesterwerk. Honderden schoolkinderen uit Almere en Rotterdam, en koorleden van Toonkunst Rotterdam in de kleinere solo-rollen zorgen voor extra dramatiek en klankkleuren.

Nergens anders ter wereld wordt de Matthäus Passion zo vaak uitgevoerd als in Nederland. Jaarlijks zijn er honderden uitvoeringen met tienduizenden deelnemers en honderdduizenden bezoekers. De indrukwekkende muziek van Johann Sebastian Bach speelt uiteraard een grote rol, maar er is méér.
De Matthäus Passion heeft een zeer aansprekend verhaal. Het zit vol menselijke en emotionele thema’s die iedereen herkent. We hebben allemaal onze lichte en onze donkere kanten. We doen het niet altijd goed in het leven, maar er is ruimte voor verbetering.
Vandaar ons universele thema: VRIENDSCHAP. VERRAAD. VERGEVING. De Matthäus Passion maakt deze dramatiek op een unieke manier voelbaar. Geen wonder dat we er zoveel mogelijk mensen kennis mee willen laten maken!


MEEMAKEN ÉN MEEDOEN


Via het Stadsproject Matthäus Passion 2020 bereiken we kinderen, hun ouders, amateurszangers, muziekliefhebbers en vooral: iedereen die nieuwsgierig is. Want of je nu ervaring hebt met zingen, of niet: we nemen graag iedereen bij de hand bij het beklimmen van onze ‘Matthäus-piramide’. De besten kunnen zelfs meezingen met de première in Almere en op het slotconcert in Rotterdam.
Ga je met ons dit avontuur aan? Je bent van harte welkom! Bij de Kickoff, en zeker ook bij de Aria-dag en de Meezing-Matthäus.
Blijf op de hoogte door jezelf in te schrijven op onze speciale nieuwsbrief, en volg ons op Facebook, Instagram en Twitter.

https://youtu.be/pCHfN2fDJxc
https://youtu.be/pCHfN2fDJxcToon meer concerten