Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Zomeravondconcert door fortepianiste Petra Somlai in 't Woudt


Schipluiden, Kerk 't Woudt 25 , za. 13 aug. 2022 - 20:00 uur

Ludwig van Beethoven  - Sonata Appassionata
Ludwig van Beethoven  - Sonata Mondschein
Ludwig van Beethoven  - Sonata Pathëtique


Uitvoerenden: Fortepianiste Petra Somlai
Concertorganisatie: Comité Concerten 't Woudt  
Prijs 1  € 20,00
Zomeravondconcert door fortepianiste Petra Somlai in ‘t Woudt

Op zaterdag 13 augustus a.s. aanvang 20.00 uur geeft pianiste Petra Somlai een ‘Zomeravondconcert in de kerk van ’t Woudt’. Petra Somlai komt met een Beethoven-programma. Zij bespeelt een fortepiano uit de tijd van Beethoven. Op het programma staat Sonata ‘Pathétique’, de ‘Mondschein’ Sonata en Sonata in ‘Appassionata’.

Petra Somlai studeerde orkestdirectie en piano aan het Béla Bartók Conservatorium in Budapest. In 2007 haalde ze haar solistendiploma piano aan de Franz Liszt Academy in Budapest. Vervolgens studeerde zij fortepiano en klavecimbel bij David Ward (Engeland) en later bij Fabio Bonizzoni, Menno van Delft en Bart van Oort aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze in 2011 summa cum laude haar masterdiploma haalde. In 2010 won Petra Somlai de eerste prijs en de publieksprijs van het Internationale Fortepiano Concours in Brugge (België). In hetzelfde jaar ontving ze de Hongaarse National Junior Prima Primissima Award als meest excellente jonge artiest. Ze treedt op in belangrijke internationale oude muziek festivals. Sinds 2017 is ze docent fortepiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Het eeuwenoude kerkdorp ’t Woudt, een oase in de Randstad, ligt aan de weg van Delft naar het Westland. ’t Woudt is het kleinste dorpje van Nederland.

Volledige informatie over het programma en de kaartverkoop zie www.concertentwoudt.nl


Toon meer concerten