Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Twee klassieke meesterwerken 'Keizersconcert' en de 'Tragische'


Beethoven en Schubert  - 5e pianoconcert van Beethoven en 4e symfonie van Schubert


Uitvoerenden: Symfonieorkest Sjosjanim
Solist Laurens de Man (pianist)
 
Concertorganisatie: Sjosjanim en stichting Samarita  
Prijs: variërend van € 5,00 tot € 12,00
Opnieuw geeft symfonieorkest Sjosjanim een concertserie in het najaar en op 9 november voeren ze in Ede twee klassieke meesterwerken uit! Met pianist Laurens de Man brengen ze het 5e Pianoconcert van Beethoven en de 4e Symfonie van Schubert ten gehore.

In de Taborkerk zullen de klanken van Beethovens bekendste pianoconcert u meeslepen. Zijn machtige ‘Keizersconcert’ is de laatste van de vijf pianoconcerten die Beethoven schreef. De première kon hij in 1811 zelf niet spelen vanwege doofheid, maar het succes was er niet minder om. Het publiek was uitgelaten.
Schubert gaf zijn vierde symfonie, die hij op 19-jarige leeftijd componeerde, de bijnaam ‘Tragische’. Hooguit het eerste deel kun je een beetje tragisch noemen, daarna is alle tragiek verdwenen en hoort u een symfonie die barst van levenslust.

Kaarten voor dit concert kunt u in de voorverkoop kopen via www.sjosjanim.nl. De toegangsprijs is €10 voor volwassenen en €5 voor kinderen. Ook aan de deur van de kerk kunnen kaarten worden gekocht, de prijzen zijn dan €12 en €5. De opbrengst van dit laatste concert uit de serie is bestemd voor het Julia Daily Care project van stichting Samarita. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open en om 20.00 uur begint het concert.

Toon meer concerten