Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Stille nacht met Filomena


Benjamin Britten  - Ceremony of Carols , Op. 28 , Compositie voor driestemmig vrouwenkoor en harp


Uitvoerenden: Vrouwenkoor Filomena o.l.v. Drew Santini, met begeleiding van Marianne Smit, harp  
Concertorganisatie: Filomena Women's Choir  
Prijs: variërend van € 8,00 tot € 17,00
Vrouwenkoor Filomena presenteert haar eerste kerstprogramma: Night of Silence. Centraal staat de Ceremony of Carols van Benjamin Britten voor driestemmig vrouwenkoor en harp. Daarnaast klinkt er kerstmuziek van louter vrouwelijke componisten, onder wie de zeer geliefde Eleanor Daley.

Na onze eerste drie succesvolle concertreeksen kunnen we er niet langer omheen: de iconische Ceremony of Carols van Benjamin Britten wacht op uitvoering door Filomena. Het was deze muziek die Drew Santini vijf jaar geleden inspireerde tot de oprichting van een vrouwenensemble in Den Haag. A Ceremony of Carols is tegenwoordig een van de populairste stukken voor driestemmig vrouwenkoor. En geef al die liefhebbers eens ongelijk: de muziek is schitterend.

Vrouwelijke componisten
In de tweede helft van het concert geeft Filomena stem aan vrouwelijke componisten en arrangeurs. Want ook daarvoor is Filomena opgericht. We laten kerstmuziek horen van Canadese, Amerikaanse en Duitse componisten, met onder andere liederen van Eleanor Daley en een bewerking van The Shepherd’s Star. Een kerstconcert is natuurlijk niet compleet zonder het geliefde Stille Nacht. Je bent van harte welkom om te genieten van de muziek, de stilte én de gezelligheid van Kerst.

Toon meer concerten