Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Sint Jorisconcert op 19 september 2021 Camerata Trajectina met Gezongen Verhalen


Van Eyck


Uitvoerenden: 19 september komen de tenor Nico van der Meel en harpiste Constance Allanic van Camerata Trajectina met Gezongen Verhalen.  
Concertorganisatie: Sint Jorisconcerten  
Prijs 12.00 € 0,00
Een nieuw seizoen, een nieuwe concertserie in de Bredevoortse Sint Joriskerk. Op 19 september opent Camerata Trajectina met Gezongen Verhalen met Nico van der Meel tenor en Constance Allanic harp.

De mooiste verhalende liederen uit de late Middeleeuwen en 16de eeuw. Een gezongen voorleesmiddag met uitleg door Nico van der Meel, meesterverteller en een van Nederlands bekendste tenoren.
Laat u meevoeren naar de denkbeelden, de taal en het ritme van honderden jaren
geleden. Constance Allanic begeleidt op harp, viola da gamba en hakkebord.
Een unieke luister-ervaring!

Camerata Trajectina. Het muzikale geheugen van Nederland
Met de muziek van de 16e en 17e eeuw en de eigen schoonheid van de Nederlandse taal brengt Camerata Trajectina Nederlandse geschiedenis tot leven. Speelse en theatrale presentaties spiegelen de cultuur en maatschappij van toen aan ons herkenbare heden.
De poëzie in de 16e en 17e eeuw werd veelal gemaakt op bekende melodieën en werd dus gezongen!
Beroemde dichters als Hooft, Bredero en Cats maakten evengoed gebruik van deze manier van werken als eenvoudige soldaten en matrozen. Camerata Trajectina heeft een grote expertise opgebouwd in het terugvinden van melodieën bij deze teksten.Toon meer concerten