Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Sint Jorisconcert op 10 november: Cello en piano, Maaike Peters en Daan van den Hurk


Franz Liszt,Sergej Rachmaninov  - Gabriel Fauré’s Berceuse , klassiek muziek


Uitvoerenden: Musici
Daan van den Hurk (1987) is pianist, componist en filmpianist. Hij studeerde vier maal cum laude af: als jazzpianist (BMus in 2010, tijdens welke hij in 2008 de tweede prijs van de Holland Casino Jazz Awards behaalde), klassiek pianist (BMus in 2011 en MMus in 2014) en componist (MMus in 2014) aan Het Utrechts Conservatorium.
Maaike Peters kreeg op twaalfjarige leeftijd haar eerste celloles. Ze vervolgde haar lessen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en later aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze legt zich voornamelijk toe op kamermuziek en muziektheater. Jaarlijks organiseert zij het Huiskamerfestival Utrecht.
 
Concertorganisatie: Sint Joris Concerten  
Prijs € 12,00 € 0,00
Programma
Daan en Maaike beginnen met Gabriel Fauré’s Berceuse, opgedragen aan Hélène Depret die Fauré steunde in het begin van zijn carrière.We blijven in Franse sferen met Debussy’s impressionistische Sonate voor cello en piano. Élégie van Franz Liszt schreef hij als een herinnering aan zijn vriendin gravin Marie Moukhanoff. Het stuk is een klaagzang over het voor hem zo gevoelige verlies: zij overleed op 51-jarige leeftijd.
Sergej Prokofiev, diep onder de indruk van het spel van Mstislav Rostropovitsj, droeg zijn Sonate voor cello en piano aan hem op.Sergej Rachmaninov schreef zijn Vocalise, die meestal door een sopraan gezongen wordt op de klank “ah-“. Later maakte hij arrangementen voor verschillende combinaties van instrumenten, waaronder de combinatie van cello en piano, die op 10 november ten gehore wordt gebracht.Toon meer concerten