Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Simon Murphy & The New Dutch Academy: Jet Set! Classical Glitterati


Paisiello, Zelter, Abel, J. Schmitt


Uitvoerenden: The New Dutch Academy
Simon Murphy

Simon Murphy & The New Dutch Academy
Het nieuwe album van Simon Murphy en The New Dutch Academy (NDA), JET SET! Classical Glitterati, neemt u mee op een muzikale ontdekkingstocht door het Europa van de tweede helft van de 18de eeuw. De tocht volgt de toenmalige muzikale 'jetset' naar de schitterende cultuursteden van toen – Londen, Parijs, Berlijn, Wenen en Sint-Petersburg. U hoort meerdere wereldpremières.

JET SET! Classical Glitterati
In dit concert speelt de NDA werken van het nieuwe JET SET! Classical Glitterati met sprankelende symfonieën van Abel en Reichardt naast het exquise altvioolconcert van Zelter. Nederlandse symfonische meesters ontbreken natuurlijk niet. Muziek van de Haagse hofcellist Francesco Zappa en van de 'Nederlandse Haydn' Joseph Schmitt met zijn opzwepende Symfonie in Es, 'De Draailier' (beiden bekend van eerdere NDA albums) maken het concert compleet.

De pers over JET SET!
De Volkskrant schreef over het nieuwe album van The New Dutch Academy: 'Direct wordt duidelijk dat dit ensemble zich onderscheidt door zijn retorisch vermogen, de kunst om een muzikaal verhaal te vertellen. (...) En als dit album iets duidelijk maakt, is dat Bach-leerling Abel vaker op de programma’s mag worden gezet.' Luister schreef: 'Bruisend en schitterend in al haar klankkleuren en stemmingen (...) Niets dan lof voor de musici voor deze temperamentvolle, avontuurlijke, geraffineerde en zonder meer stralende opname die de 18de-eeuwse muziek weer vanuit een ander oogpunt weet te belichten.'Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties