Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Paco Pena - Requiem por la Tierra (Requiem voor de Aarde)


Paco Pena  - Requiem por la Tierra , Requiem-mis


Uitvoerenden: Paco Peña en zijn flamenco-ensemble Cordoba
Kamerkoor Musica Vocale Wageningen o.l.v. Rob Vermeulen
Oost-Nederlands Kamerkoor o.l.v. Rob Vermeulen
diverse kinderkoren
 
Concertorganisatie: Musica Vocale en Oost-Nederlands Kamerkoor  
Prijs: variërend van € 10,00 tot € 27,50
Kamerkoor Musica Vocale uit Wageningen en het Oost-Nederlands Kamerkoor uit Doetinchem, beide onder leiding van dirigent Rob Vermeulen, verzorgen vier uitvoeringen van het ‘Réquiem Por La Tierra’ van 18 tot en met 22 januari 2020. De koren worden begeleid door Paco Peña en zijn professioneel flamenco-ensemble Cordoba en diverse kinderkoren, waaronder de Ulftse Nachtegalen.

Het ‘Réquiem Por La Tierra – Requiem voor de Aarde’ is een muziekstuk gecomponeerd door de wereldberoemde flamencogitarist Paco Peña. Hij schreef dit bijzondere werk in 2004 als eerbetoon aan de aarde met daarin de oproep aan de mensheid om voorzichtig met onze aarde om te springen. Hij gebruikt hierbij teksten van onder meer Homerus (“Aarde, Moeder van alles, Vaste grond onder onze voeten.... Ik zal zingen”) en maakt gebruik van een spannende combinatie van hartstochtelijke flamenco en klassieke koorzang.

Kunstopleiding ArtEZ in Arnhem, DansPodium Zevenaar, diverse basisscholen in de regio, PABO Iselinge uit Doetinchem en maatschappelijke organisaties zijn eveneens betrokken bij de voorstellingen in een voorprogramma. Niet alleen bijzonder vanwege de muziek, maar ook om zoveel mogelijk partijen te betrekken om samen de boodschap van bevlogen flamenco-gitarist en -componist Paco Pena door te geven, nl. ‘Wees voorzichtig met de Aarde!’ Het doel is met deze uitvoeringen een groot publiek te bereiken om zo velen tot nadenken en handelen aan te zetten.

Het Requiem zelf duurt 70 minuten en wordt aaneengesloten uitgevoerd. Dit biedt een uitstekende mogelijkheid om voorafgaand aan het concert nog meer inhoud te geven aan de boodschap van dit stuk. Dit voorprogramma raakt actuele onderwerpen in het maatschappelijk debat en biedt ruimte om het culturele aspect te combineren met wetenschap en maatschappij door een lezing of debat over de huidige stand van zaken met betrekking tot actuele thema’s als bijvoorbeeld klimaat, biodiversiteit, duurzaamheid, of de uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Sprekers die hun medewerking hebben toegezegd zijn Christien Lokman namens HAN-SEECE en Louise Vet van NIOO-KNAW.

Zie ook: requiemvoordeaarde.nl

Met dank aan de Provincie Gelderland, Fonds voor Cultuurparticipatie, Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Rabobank Graafschap Zuid, gemeente Doetinchem, Noaberfonds Doetinchem, Ambassade van Spanje.https://www.youtube.com/watch?v=QNGCHLGDCSQ&feature=youtu.be

Toon meer concerten