Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Nathalia Milstein op het Grachtenfestival


Amsterdam, De Waalse Kerk, vr. 19 aug. 2022 - 11:00 uur

1) Div. componisten, waaronder Franck, Debussy en Skrjabin , Piano solo


Uitvoerenden: Nathalia is het jonge zusje van Maria Milstein en ook in dit geval een enorm muzikaal talent. Kom vooral naar dit concert van het Grachtenfestival in de Waalse Kerk om te luisteren naar de waanzinnige vleugel met daarachter Nathalia Milstein.  
Concertorganisatie: De Waalse Kerk  
Prijs Regulier € 18,50
Dit programma presenteert een verscheidenheid aan werk voor piano solo gecomponeerd binnen een bepaalde periode van de muziekgeschiedenis, overeenkomend met de overgang van romantiek naar modernisme. Tsjaikovski's intieme composities en Francks monumentale "Prélude, Choral et Fugue" zijn beiden prachtige voorbeelden van echt romantische muziek, alhoewel Franck al gebruikmaakt van een complexere harmonische taal die het publiek een glimp geven van aankomende veranderingen in muziek. Debussy's "Suite Bergamasque" is een tedere en levendige verwijzing naar barokmuziek, net zoals Francks werk, alhoewel Debussy de oude titel gebruikte als inspiratie voor kleurrijke muzikale fantasieën. Zijn componeertaal zou revolutionair worden voor de volgende generaties componisten. Skrjabins latere muziek speelt met atonaliteit en met name in zijn laatste werk voor piano: zijn tiende sonate. Zijn ongrijpbare atmosfeer, met afstandelijke of echte geluiden van natuur, reflecteert de ingewikkelde spiritualiteit van de componist wiens input in de muziekgeschiedenis ook een grote impact had op de evolutie in de 20e eeuw.

Toon meer concerten