Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Najaarsconcert Gloria Toonkunst Vlaardingen


F. Mendelssohn Bartholdy  - ELIAS , Op. 70, MWV A 25 , oratorium


Uitvoerenden: Gloria Toonkunst Vlaardingen
Pieter Hendriks - Bas
Jeroen de Vaal - Tenor
Michelle Mallinger - Sopraan
Marie Anne Jacobs - Alt
Dordrechts Kamer Orkest - Begeleidingsorkest
Bas van Houte - Dirigent
 
Concertorganisatie: Bestuur Gloria Toonkunst Vlaardingen
Prijs volwassene € 24,00
In 2018 heeft het koor Gloria Toonkunst Vlaardingen op grootse wijze met een aantal optredens haar 100-jaar bestaan gevierd. Het koor ontving dat jaar ook de Koninklijke Erepenning.

Nu zal Gloria Toonkunst Vlaardingen onder leiding van haar dirigent Bas van Houte het bekende oratorium Elias uitvoeren in de Grote Kerk te Vlaardingen. Een kooravond van allure!

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) legde zijn hart en ziel in de ‘Elias’. Hij liet zich steeds meer inspireren door de werken van Johann Sebastian Bach en Georg Friedrich Händel en de invloed van deze componisten is duidelijk te merken in dit oratorium.
De ongecompliceerde maar uiterst expressieve muziek was voor hem een uiting van het oude geloof, een geloof van wonderen. In 1847 werd de Elias voor het eerst opgevoerd in de versie waarin we het werk nu kennen. Onder leiding van Bas van Houte streeft het koor van ca. 90 zangers samen met het begeleidingsorkest en de solisten ernaar, de toonschildering en karakterisering in de muziek te laten doorklinken


Toon meer concerten