Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Lente !


Dordrecht, Trinitatiskapel, Vriesestraat 22, za. 28 mei. 2022 - 15:30 uur

Felix Mendelssohn Bartholdy  - Laudate Pueri , opus 39 , Motet
Gustav Holst (1874 1934)  - Spring , Lied
Josef Rheinberger  - Messe in g , opus 187 , Mis
o.a. Schütz, Schein, Crüger, Parry


Uitvoerenden: Vrouwenkoor La Confiance o.l.v. Eric Koevoets, vleugel
m.m.v. Gerrit Christiaan de Gier, orgel
 
Concertorganisatie: Vrouwenkoor La Confiance  
Prijs 0,00 € 10,00
Vrouwenkoor La Confiance o.l.v. Eric Koevoets viert op 28 mei 2022 op het hoogtepunt van de Lente haar terugkeer met stralende muziek in de Trinitatiskapel in Dordrecht.
Onderdeel van het concert is de Messe in g, op.187 (Sincere in memoriam) van Josef Gabriel Rheinberger. Daarnaast worden onder meer Spring van Gustav Holst en Laudate Pueri van Mendelssohn gezongen en liederen van Schütz, Schein, Crüger en Parry. Traditiegetrouw komen ook enkele Gregoriaanse gezangen aan bod. Organist Gerrit Christiaan de Gier begeleidt het koor op orgel en afwisselend doet dirigent Eric Koevoets dat op vleugel. Als intermezzi klinken tevens enkele instrumentale werken. Het concert begint om 15:30 uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid tot napraten.

Meer over La Confiance
In 2006 begon La Confiance met 9 leden en het is inmiddels uitgegroeid tot een ervaren koor van hoge kwaliteit met 10 vaste - en enkele projectleden. Het koor legt zich hoofdzakelijk toe op religieuze muziek. Het repertoire is met het koor meegegroeid en heeft zich steeds verder uitgebreid. Het zingt werken uit alle stijlperioden van één- tot vierstemmig, a-capella, waaronder Gregoriaanse gezangen, en met instrumentale begeleiding. Het concert geeft hiervan een mooie afspiegeling. De kwaliteit van koor en organist en de inspirerende muziek staan dan ook garant voor een bijzondere middag.

Waar en wanneer
Het concert op 28 mei 2022 in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht en vangt om 15:30 uur aan. De deuren openen om 15.00 uur.
Kaartverkoop: € 10,00 voorverkoop (via koorleden of www.la-confiance.nl),
€ 15,00 aan de deur op 28 mei.


https://www.youtube.com/watch?v=ruaDcmfEp6E

Toon meer concerten