Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Koorprojekt Opus 9 - Requiem for an Angel


Carr, Carr, Carr, Carr, Carr, Carr


Uitvoerenden: Koorproject Opus
Orkest Nootstroom Fryslân
Arnaud Oosterbaan
Jeannette van Schaik
Raoul Steffani
Edwin Rutten

Requiem for an Angel
Als hoofdwerk voeren Koorproject Opus het Requiem for an Angel van Paul Carr uit, voor gemengd koor, groot orkest en solisten. Aan dit werk is een bijzonder verhaal verbonden. Op een zeker moment was de componist Paul Carr zich ervan bewust dat zijn moeder niet het eeuwige leven had. Daarom wilde hij als eerbetoon aan haar een requiem schrijven. Hij completeerde de eerste ruwe versie van het requiem één week voor haar overlijden. De première vond vervolgens één jaar na haar overlijden plaats.

Meer parels...
Vóór de pauze hoort u parels uit Carrs verdere repertoire, waaronder enkele delen uit zijn Seven Last Words from the Cross, het 'Ave Maria' en de wereldpremière van 'Agnus Dei'. Speciaal voor Koorprojekt Opus schreef dirigent Gavin Carr (Pauls broer) een koorarrangement met de tekst van het Agnus Dei bij Pauls Air for Strings.

Koorproject Opus
Stichting Koorprojekt Opus bestaat uit een enthousiaste groep muziekliefhebbers die als doelstelling hebben het uitvoeren van onbekende muziekwerken (Nederlandse premières), waar mogelijk in aanwezigheid van de componist, waarbij de muziek wordt gecombineerd met een kunstproject. Voor ieder project wordt het uitvoerend ensemble opnieuw samengesteld en wordt gezocht naar een passende kunstvorm.Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties