Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Feestelijk presentatieconcert gerestaureerd Holtgräve-orgel


Camille Saint Saens (1835 1921)  - Danse macabre
Charles Marie Widor (1844 1937)  - Allegro Vivace uit Symphonie No. 5
Daan Manneke (*1939)  - Pneoo
Francis Poulenc (1899 1963)  - Concert pour orgue, cordes et timbales
Georg Friedrich Händel (1685 1759)  - Konzert für Orgel und Orchester in A


Uitvoerenden: Wim Diepenhorst (orgeldeskundige van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
Kirstin Gramlich (cantor-organist van de Lebuinuskerk)
Holtgräve-orkest o.l.v. Hebe de Champeaux
Concertorganisatie: Stichting Lebuinusconcerten  
Prijs gratis € 0,00
Op vrijdagavond 14 september aanstaande wordt met een feestelijk concert het gerestaureerde Holtgräve-orgel in de Lebuinuskerk te Deventer officieel in gebruik genomen. Dit beroemde orgel heeft in het afgelopen jaar een grondige restauratie ondergaan waarbij het orgel zijn glans en pracht heeft herkregen. Tijdens een concert met medewerking van een speciaal voor de gelegenheid samengesteld Holtgräve-orkest wordt het orgel op een bijzondere wijze gepresenteerd aan het brede publiek. Een unieke kans op dit prachtige gerestaureerde orgel te komen beluisteren in de magistrale ambiance van de Lebuinuskerk.

In het concert spelen Wim Diepenhorst (orgeldeskundige van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) en Kirstin Gramlich (cantor-organist van de Lebuinuskerk) afzonderlijk en gezamenlijk op het Holtgräve-orgel, met als feestelijke afsluiting het ‘Concert pour orgue, cordes et timbales’ van Francis Poulenc samen met het Holtgräve-orkest onder leiding van Hebe de Champeaux.

Niet vaak wordt een restauratie van een orgel van deze omvang uitgevoerd. Het werk dat is uitgevoerd door orgelmakerij Reil met medewerking van vele deskundigen heeft dan ook geruime tijd in beslag genomen. De restauratie is in drie video’s vastgelegd waarvan de eerste twee reeds op internet (www.lebuinuskerk.nl) te vinden zijn. De totale film zal op DVD na afloop van het concert ter plaatse verkrijgbaar zijn.

Mis deze unieke kans niet en kom op vrijdagavond 14 september naar de Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38, 7411 KV te Deventer. De aanvangstijd van het concert is 20:30, de kerk is open om 20:00 uur. De toegang is vrij en giften zijn welkom. Dit concert wordt georganiseerd door Protestantse Gemeente Deventer in samenwerking met Stichting Lebuinusconcerten en Stichting Erfgoed Lebuinuskerk.

https://www.youtube.com/watch?v=PwgvyJE91lI&t=28s
https://www.youtube.com/watch?v=Fl9Zabhs-EU&t=29s

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties