Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Dáviro Trio


Beethoven (1770 1827) Pianotrio in C mineur op. 1 no. 3 (1793 95)  - Pianotrio in C mineur op. 1 no. 3 (1793-95)
Corelli (1653 1713)  - Vioolsonate op.5 no.12 in d, “La Follia” (Variationen über ein Thema von Farinelli) (1700)
Haydn (1732 1809)  -  Pianotrio in G majeur “Zigeunertrio” Hob.XV:25 (1795)


Uitvoerenden: Dáviro Trio: Lieke Daniels (viool)
Clara Riviere Visier (cello)
Guillermo Quintero Rojas (piano)
Arcangelo Corelli (1653-1713)
Vioolsonate op.5 no.12 in d, “La Follia” (Variationen über ein Thema von Farinelli) (1700)

Joseph Haydn (1732-1809)
Pianotrio in G majeur “Zigeunertrio” Hob.XV:25 (1795)
I. Andante
II. Poco adagio
III. Finale: Rondo Rondo all'Ongarese, Presto

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Pianotrio in C mineur op. 1 no. 3 (1793-95)
I. Allegro con brio
II. Andante cantabile con 5 Variazioni
III. Menuetto. Quasi Allegro
IV. Finale. Prestissimo
 
Concertorganisatie: kasteel Heeswijk  
Prijs 1 € 10,00
Het Dáviro trio werd in 2017 opgericht door Nederlandse violiste Lieke Daniels, Spaanse celliste Clara Rivière Visier en Mexicaanse pianist Guillermo Quintero Rojas. De musici hebben alledrie hun masterdiploma behaald aan het conservatorium van Tilburg en repeteerden in januari 2017 voor het eerst samen. Hun repertoire bestaat uit grote pianotrio’s van componisten uit de 18de, 19de en 20ste eeuw, zoals Beethoven, Rachmaninoff en Shostakovich, in combinatie met licht klassieke werken en volksmuziek. De veelzijdigheid in repertoire en hun energieke muzikale interpretaties stellen dit vurige kamermuziekensemble in staat een heel breed publiek te kunnen bereiken.Inmiddels heeft het Dáviro trio optredens tot en met 2019 in de agenda staan. Email: info@davirotrio.com

Lieke Daniels, viool, (1992) kreeg haar eerste vioollessen op zevenjarige leeftijd van Elly Brouwers aan de muziekschool in Sint-Michielsgestel. Op 16-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg bij de Vlaamse vioolvirtuose Jenny Spanoghe, waar ze na haar gymnasium haar vioolstudie in 2010 mocht vervolgen in de vakopleiding, die ze in 2014 cum laude afrondde. Zij vervolgde haar studie bij Natalia Gabunia en behaalde in juni 2016 haar masterdiploma. Op het programma stond o.a. het eerste vioolconcert van Sjostakovitsj met het Symfonie Orkest Eindhoven o.l.v. Lucas Vis. Lieke was concertmeester bij het Euregio Jeugdorkest en het Tilburgs Festival Orkest, en geeft vioolles bij Key4Music in Best en bij de Boerderij in Son&Breugel. Ze is te zien als violiste bij Guido’s Orchestra (bekend van Symphonica in Rosso) en speelt regelmatig in verschillende adhoc ensembles
en als soliste. Zij bespeelt momenteel een viool van Anton Somers uit 2014 en een stok van Robert Pierce. Ook volgde ze altvioolles bij Jenny Spanoghe en speelt regelmatig altviool in kamermuziek- en orkestverband. Ze volgde masterclasses bij oa Mikhail Bezverkhny, Liesbeth Debruyne, Marc Tooten, Dan Zhu, Elina Vähäla, Graf Mourja, Dora Schwarzberg en Shlomo Mintz.

Clara Rivière, cello https://clararivierecello.wordpress.com/collaborations/ is a cellist of remarkable poise and energy, who is in demand for collaborations and experimentation with musicians and composers alike. She is currently based in Rotterdam, the Netherlands, and completed her Master with Monique Heidema in July 2016.

Guillermo Quintero Rojas, piano www.guillermoquintero.com is in 1975 geboren te Veracruz, Mexico.
Op 4-jarige leeftijd begon hij met pianoles, vanaf zijn 16e jaar studeerde hij 10 jaar piano aan Universiteit Veracruz, waar hij de einddiplomas piano en muziekpedagogiek behaalde. Hij volgde masterclasses in oa Mexico, Cuba, Oostenrijk, Nederland en Engeland. enigd Koninkrijk. In 1995 stichtte hij het Camerata Coral in Veracruz, hij coördineerde dit koor van 1996 tot 2001 op belangrijke podia in Mexico en Argentinië. Vanaf 1996 was hij docent piano, solfège en koormuziek aan het Conservatorium van Xalapa, Mexico. Vanaf 2002 studeerde hij piano en muziektheorie aan het Rotterdams conservatorium. Hij behaalde een master kamermuziek aan het Fontys Conservatorium. Guillermo woont in Vught en is in Nederland muzikaal actief als pianist en docent. Als pianist speelde hij met het Doelen Ensemble Rotterdam, het Rotterdams Kamerorkest en het Rotterdams Young Philarmonic Orchestra.
Hij heeft met succes opgetreden in oa Nederland, België, Spanje, Oostenrijk en Engeland. Hij speelt veel kamermuziek oa in het “Shalosh trio” en het “ Ensamble Iberoamericano” (met tournees in 2006, 2008 en 2011 naar Mexico en Uruguay). Hij doceert muziekonderwijskunde en pianomethodiek aan het Fontys Conservatorium (Tilburg) en is pianodocent aan het Muziek Centrum De Nieuwe Veste (Breda).


Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties