Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Conforto Citeert


Camille Saint Saens (1835 1921)  - Mon coeur s'ouvre à ta voix
Claude Debussy (1862 1918)  - Beau Soir
Edward Elgar (1857 1934)  - Nursery Suite
Edward Elgar (1857 1934)  - Spanish Serenade
Georges Bizet (1838 1875)  - Jeux d'enfants
Gustav Holst (1874 1934)  - Jig uit St. Paul's Suite
Roger Quilter (1877 1953)  - Come away, death


Uitvoerenden: Het nieuwe Conforto Ensemble geeft op zondag 26 september een bijzonder concert in Museum Prinsenhof Delft. Bekende en minder bekende klassieke werken voor grotere bezetting zijn speciaal voor dit ensemble bewerkt zodat ze kunnen worden uitgevoerd door de zeven musici en sopraan. Rode draad in het programma zijn citaten uit brieven en biografieën van verschillende vrouwen uit het leven van Willem van Oranje.

Conforto, wat zoveel als ‘troost’ betekent, brengt in Museum Prinsenhof Delft muziek over liefde en sterven, gezinsleven en verlangen. Prachtige werken klinken van onder andere Edward Elgar, Georges Bizet, Camille Saint-Saens en Claude Debussy.

Bijzonder aan dit concert in Museum Prinsenhof Delft is dat er wordt geciteerd uit brieven en biografieën van de vrouwen rond Willem van Oranje. Vrouwen als zijn moeder Juliana van Stolberg, echtgenote Charlotte de Bourbon of zijn weduwe Louise de Coligny. Deze fragmenten sluiten naadloos aan op de thema's in de muziek.
De brieven zijn beschikbaar dankzij het project De Delftse Blik, waarmee Museum Prinsenhof met een nieuwsgierige en onderzoekende blik naar haar eigen collectie kijkt.

Het Conforto Ensemble bestaat uit :
Marijke Schaap (1ste viool) Kim Bosch (hobo)
Anne van Eck (2de viool) Amber Hill (fagot)
Melanie van Overbeeke (altviool) Gerhart Drijvers (hoorn)
Roosmarij Cooiman (cello) Tamara Obreskova (sopraan)

 
Concertorganisatie: Stichting Conforto  
Prijs 1 € 15,00
Het Conforto Ensemble werd in 2020 opgericht, midden in de coronapandemie. Bekende en minder bekende werken voor grotere bezetting zijn door artistiek leider Gerhart Drijvers speciaal voor dit ensemble bewerkt zodat ze kunnen worden uitgevoerd in een kleine bezetting. Hierdoor kunnen veilige uitvoeringen worden gegeven in kleine en middelgrote zalen, of in bijvoorbeeld een aula van een ziekenhuis, zorgcentrum of uitvaartcentrum.

Toon meer concerten