Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Bruckners Orgelwerken


Anton Bruckner & Sigfrid Karg Elert  - Andante aus der Symphonie nr. 0 (arr. Erwin Horn), Vorspiel und Fuge in c, Sigfrid Karg-Elert – Adagio (alla Bruckner), Fuge in d, Präludium in C, Episoden uit delen 2 en 4 van Symfonie nr. 7 (arr. Sigfrid Karg-Elert), Nachspiel in d


Uitvoerenden: Ere Lievonen, Fokker-Orgel  
Concertorganisatie: Stichting Huygens-Fokker  
Prijs: variërend van € 11,00 tot € 13,50
Op 10 november verzorgt Stichting Huygens-Fokker een concert waarbij werken van de Oostenrijkse componist en organist Anton Bruckner (1824-1896) door de meesterlijke organist Ere Lievonen op het Fokker-orgel gespeeld worden. Dit bijzondere 31-toonsorgel staat in de Kleine Zaal van Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam.
Bruckner werd bij leven vooral beschouwd als die fenomenale organist van onder andere de Sankt Florian in Linz. Ook in het buitenland speelde hij orgelconcerten, bijvoorbeeld in de Notre Dame in Parijs en de Londense Royal Albert Hall. Maar los van wat jeugdwerken zijn er weinig orgelcomposities van zijn hand. Gelukkig maakte componist Sigfrid Karg-Elert orgelbewerkingen van Bruckners symfonieën en componeerde hij een Bruckneriaans ‘Adagio’.
Ere Lievonen geeft de orgelwerken van Bruckner nu de aandacht en de stemming die ze verdienen.

Het concert maakt deel uit van het imnifestival ‘Ongehoord Bruckner’ dat van 8-10 november 2019 in Muziekgebouw aan ’t IJ plaatsvindt.

Toon meer concerten