Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Barokorkest SaraBandA (Nieuwegein) olv Mariette Holtrop mmv Sascha Mommertz, blokfluit


G. Gabrieli (1554 1612)  -  Canzon prima (La Spiritata)
G. Sammartini (1700 1775)  - concert voor blokfluit en strijkers
G.Ph. Telemann (1681 1767)  - “Klingende Geographie”
G.Ph. Telemann (1681 1767)  - Suite a-moll, voor blokfluit en strijkorkest
M. Neri (1621 1666)  -  Sonata quarta


Uitvoerenden: Programmas zijn aan de kerk te koop, collecte na afloop.
Barokorkest SaraBandA (Nieuwegein) olv Mariette Holtrop
mmv Sascha Mommertz, blokfluit
barokviool: Mariette Holtrop (leiding, concertmeester)
Hanneke Geurtsen, Gerard Simons, Dita Breebaart, Gisela Vemer,
Karin Caransa, Henja Stolte, Magda Man in ’t Veld.
barokaltviool:Renske Ligtmans, Marianne Visser, Anke Kleinveld.
barokcello:Els Kluin, Marian Bergsneider .
barokcontrabas: Piet Goos
theorbe: Teun Lingeman.
klavecimbel: Inge Paalman


Concertorganisatie: muziekwerkgroep MagicOfMusic  
Prijs 1 € 5,00
SaraBandA is een barok-strijkersensemble. De leden, deels zeer goede amateurs, deels met een professionele achtergrond, spelen op originele barok-instrumenten of kopieën daarvan, dus op darmsnaren en met barokstrijkstokken. Er wordt zoveel mogelijk gespeeld van originele uitgaven. Het ensemble is opgericht in 2007. In de jaren van haar bestaan heeft het orkest een groot aantal concerten gegeven. Daaronder een samenwerking met een fluitgroep (les Ages, o.l.v. Frederique Chauvet) medewerking aan een opera-productie (Dido en Aeneas van Purcell) van het Nieuwegeins kamerkoor o.l.v. Willeke Smits, een aantal keren de Watermusic van Handel op het water in Leiden, medewerking aan een project met aria’s uit Bacht-cantates, orgelconcerten met Theo Visser, Reitze Smits, en Gerben Budding, en een aantal koorbegeleiding. Ook op Kasteel Heeswijk zijn ze al eens te gast geweest. SaraBandA speelt muziek uit de Vroegbarok, Barok, en de Vroeg-klassieke tijd. De leiding is vanaf het begin in handen van Mariette Holtrop.
Zij heeft zich na haar solisten-diploma (modern) viool gespecialiseerd in barokviool bij Sigiswald Kuijken, en is sindsdien werkzaam bij vele barok-orkesten, in binnen- en buitenland. Als orkestlid, concertmeester, en solist.
Sascha Mommertz studeerde blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jeanette van Wingerden en Marion Verbruggen. Vervolgens studeerde hij aan het Utrechts Conservatorium bij Heiko ter Schegget. In 2000 behaalde hij daar het diploma Uitvoerend Musicus. Daarnaast studeerde hij privé bij Marijke Miessen in Amsterdam. Musicologische studies vulden zijn opleiding aan. Hij volgt een privéstudie traverso bij Ricardo Kanji.In 2002 ontving hij een eervolle vermelding
tijdens het Musica Antiqua Solistenconcours in Brugge.Als speler is hij actief als solist, kamermusicus en orkestmusicus in ensembles en orkesten als Accademia Amsterdam, Trio da Fusignano en Concerto da Fusignano, Margaretha Consort en het Orkest van de Domcantorij Utrecht. Hij concerteert in binnen- en buitenland en maakte verschillende radio-, tv- en CD-opnames.Als hoofdvakdocent blokfluit was hij verbonden aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en als docent Historische Documentatie en Uitvoeringspraktijk aan het Utrechts Conservatorium. Momenteel is hij werkzaam als docent blokfluit en traverso aan het KunstenHuis De Bilt-Zeist en Globe CKC in Hilversum, geeft hij lezingen en masterclasses en coacht hij ensembles. Daarnaast geeft hij cursussen bij Huismuziek.

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties