Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
'Groeten uit Scheveningen'. Strijkorkest Ciconia Consort m.m.v. Maria Milstein, viool


Felix Mendelssohn (1809 1847)  - Concert voor viool en strijkorkest in d , vioolconcert
Gustav Mahler (1860 1911)  - Adagietto uit vijfde symfonie , orkestwerk
Igor Stravinsky (1882 1971)  - Concerto en Re , orkestwerk
Maurice Ravel (1875 1937)  - Tzigane voor viool en strijkorkest , vioolconcert
Richard Strauss (1864 1949)  - Intermezzo, sextet uit opera Capriccio , orkestwerk


Uitvoerenden: De internationaal gelauwerde Russische violiste Maria Milstein mocht in januari 2018 de Nederlandse Muziekprijs in ontvangst nemen. Maria werd in Moskou geboren in een muzikale familie. Zij studeerde in Amsterdam bij Ilya Grubert, in Londen bij David Takeno en bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo bij Augustin Dumay.
Maria heeft veel grote concoursen en prijzen op haar naam staan, zoals “Città di Brescia” en “Premio Rodolfo Lipizer” in Italië, het ARD-concours in München, de Lyon Kamermuziekcompetitie en de Kersjes-prijs. Maria soleerde met o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, Nationaal Orkest van België, Residentie Orkest, Brussels Philharmonic en Amsterdam Sinfonietta en werkte samen met dirigenten zoals Vasily Petrenko, Jean-Jacques Kantorow en Reinbert de Leeuw.
Met pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder vormt Maria het succesvolle Van Baerle Trio, waarmee zij in 2014 de ECHO Rising Stars Tour langs beroemde concertzalen in Europa maakte. Het trio bracht inmiddels twee veelgeprezen CD’s uit.
Het jonge Haagse strijkorkest Ciconia Consort ontving internationaal vele lovende recensies voor de debuut CD 'French Music for String Orchestra' (december 2018).
 
Concertorganisatie: Theater Hanzehof, Zutphen  
Prijs: variërend van € 11,50 tot € 22,50
'Groeten uit Scheveningen' is een programma over de glorietijd van het klassieke concertleven van de badplaats Scheveningen. Componist Felix Mendelssohn logeerde ooit drie weken op doktersadvies in Badhuis Scheveningen om te kuren. Tot de jaren 1960 was Scheveningen een internationaal muziekcentrum van allure. Zo vond in de grote zaal van het beroemde Kurhaus de Nederlandse première van Mahlers vijfde symfonie plaats door de Berliner Philharmoniker. In 1947 ging hier het eerste Holland Festival van start met een optreden van dirigent Leonard Bernstein. Een indrukwekkende lijst aan internationale beroemdheden heeft dit podium betreden; van Vladimir Horowitz, Herbert von Karajan, Édith Piaf, Maria Callas, Marlène Dietrich tot en met de Rolling Stones. Ook Igor Stravinsky, Maurice Ravel en Richard Strauss zijn gast geweest in het Scheveningse Kurhaus.

https://www.youtube.com/watch?v=IRjMK18scUM
https://www.youtube.com/watch?v=tdFmER7AXn4&list=PLU8HbmH767QNIL2F0k-Ghj7DUPQ_bieAu

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties